HYVÄ TIETÄÄ                     (päivitetty 15.12.2020)

Kelogrilli, ulkopuucee ja pihasauna lähdelammen rannalla ovat käytettävissä kaikille majoittujille veloituksetta. Mikäli majoittujia on useita, on hyvä sopia mahdollisuuksien mukaan jo etukäteen näiden tilojen ylläpidosta ja loppusiivouksesta.

Avaimet ovat kunkin rakennuksen seinässä/kuistilla avainbokseissa. Koodit bokseihin saa aina omistajalta tai omistajan valtuuttamalta henkilöltä.

Muistakaa palauttaa avaimet bokseihin lähtiessänne. 

Honkapirtissä:

  • ilmastointi toimii liesituulettimen säätönapeista

  • lattialämmityksen termostaatti ja säätö on eteisen kelotolpan vieressä, kattolämmityksen saa päälle eteisen sähkökaapista. Saunatiloissa on oma lattialämmitys, termostaatti ja säätö.

  • takan savupelti on olohuoneen puolella, kiviuunin savupellit kääntöpuolella (muista sulkea pellit lähtiessäsi)

  • lähtiessäsi muista sulkea astian- ja pyykinpesukoneen hanat

  • LISÄKSI Honkapirtin ”takaovi” saattaa helposti jäädä auki, mikäli sitä ei erikseen tarkista.

WanhassaPirtissä:

  • lämmityksen termostaatti ja säätö on tuvan ja keittiön välisessä seinässä. Sähköpattereissa on kaikissa lisäksi on/off kytkin

  • leivinuunin savupeltejä on kolme: vasen on keitinlevyille, keskimmäinen turvapelti huuvalle ja oikeanpuoleinen varsinainen hormi (muista sulkea pellit lähtiessäsi)

Aitassa:

  • toimivat ilmalämpöpumput ja niiden kaukosäädin ja säätö on ulko-ovien vieressä sisäpuolella. Lisäksi molemmissa tiloissa on kattolämmitys ja tarvittaessa lisänä sähköpatterit.

WC:n ovi tulee muistaa aina sulkea huolellisesti ja erityisesti talvella myös tarkistaa, että lämpöpatteri on päällä.

Koirala sijaitsee aitan alakerrassa ja sitä voi käyttää yhteisesti kodinhoitotilana. Siellä ovat vesipiste ja pakastin sekä siivousvälineitä ja tarvikkeita. Ovet suljettava huolellisesti ja avain palautettava aitan avainboksiin.

Lisälämmitystä varten myös Koiralassa on liikuteltavia lämpöpattereita.

Tiloissa, joissa on puuliedet ja - uunit, on hyvä tarkistaa kertyneen tuhkan määrä ja tarvittaessa tyhjentää pesä/tuhkaluukku.

Ulkosaunan kiukaan ajastin on pukuhuoneen kaapissa. Kesäaikaan sauna on hyvä tuulettaa kuivaksi jättämällä ovet raolleen. Talvella sauna kuivuu jälkilämmössä eikä ovia pidä jättää auki.

Roskasäiliöt sijaitsevat katoksessa, Puuvaraston päädyssä. Sieltä löytyvät tarvittaessa myös lapiot, lumikola jne. Ole hyvä ja laita roskat säiliöihin, kiitos!

Mikäli mahdollista, pyrimme myös lajittelemaan ”jätteemme” parhaalla mahdollisella tavalla. Tätä varten olemme hankkimassa lajitteluastioita, joiden käytössä pehtoorimme voi opastaa.

Sähköhäiriötilanteissa vikailmoitus numero on: 0800 9 2500 ja lisätietoa löytyy täältä: https://www.loiste.fi/sahkonsiirto/vikatilanne/vikailmoitus

Talvikunnossapito, tienauraus ja lähitalonmies on Seppo ”Tupala” Laukkanen: +358 40 5736067

Mikäli WC ei vedä, on syy joko säiliön täyttymisessä tai tukoksessa. Säiliön tyhjennyksen saa soittamalla numeroon: +358 044 2940900 / Kainuun Jäteyhtymä Oy

Ethän laita WC:n viemäreihin, etkä pesualtaiden viemäreihin mitään, mikä ei luontaisesti ja luonnollisesti niihin kuulu, iso kiitos!

On erityisen tärkeää, että kohteen kaikki ovet tulee suljettua / lukittua huolella. Esimerkiksi ulkosaunan, aitan wc:n ja kodinhoitohuoneen (Koiralan) sekä Honkapirtin taka- ja parvekkeenovi on syytä varmistaa suljetuksi / lukituksi. 

Pykälän siivouksesta loman aikana ja sen lopussa huolehtii asiakas itse.Siivoamattomasta mökistä lähetämme aina jälkikäteen siivouslaskun toteutuneiden siivouskulujen mukaisesti. Jätäthän paikat siihen kuntoon, kuin itse olisit seuraava asukas. Huolto ei aina pysty tarkistamaan tiloja asiakkaiden jälkeen.

Mikäli olet vuokrannut Koko Pykälän, huolehdithan, että astiat, ruokailuvälineet, peitot, tyynyt ja kalusteet palautuvat niihin rakennuksiin, joista ne ovat tilapäisesti siirretty.

Netin suojausavain on:

Mikäli netti ei toimi, syy on usein reitittimessä. Reititin on Honkapirtissä, olohuoneen ikkunalaudalla.

Netti ja myös kaikki televisiot on otettu yleensä pois verkosta ukkosvaurioiden varalta.

Netflix toimii suoraan tai sähköpostiosoitteellani: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ja salasana on:

Canal Digitalin kanavat ovat käytettävissä Honkapirtissä. Uudet televisiot saattavat pyytää päivityksiä, ennen kuin kanavat alkavat näkyä.

LISÄKSI

Mikäli lomasi aikana jotain menee rikki, ole ystävällinen ja ilmoita siitä viipymättä omistajalle.

Kaikenlainen palaute on enemmän kuin tervetullutta. Se auttaa meitä kehittämään ja parantamaan Pykälää edelleen.

Olemme monien toimijoiden yhteistyökumppani ja tarvittaessa autamme myös erilaisten toiveiden toteuttamisessa parhaan kykymme mukaan.

Pykälä on myös Facebookissa, www.facebook.com/pykala.net/ ja voit käydä siellä katsomassa tuoreimmat tapahtumat, kuvat ja tietysti myös tykkäämässä, jos näin on.

Kaikissa majoitustiloissa ovat vieraskirjat, joihin toivomme lisättävän kokemuksia, elämyksiä, joita lomasi, vierailusi ovat tuoneet.

Mukavaa, rentouttavaa, parasta mahdollista laatuaikaa Pykälässä,

Toivottavat:

 

Jari / +358 400-507951 Leena / +358 40-5314351